Főoldal Galéria Aktualitások, órarend Oktatóink Partnereink

Női jóga

A Hold az ősi női princípium és a női energiák szimbóluma. A női test és lélek meghatározója pedig akárcsak a Holdé, a ciklikusság. Amikor egy nő összhangban él a természettel, odafigyel testére, rákapcsolódik az ezüstös fényű égitest ciklikus változására. Ahogyan a méh nyálkahártyája minden holdhónapban megújul, a Holddal áramlik lelkünk minden rezzenése is.

Ez a női lét csodálatos hullámzása, amely áthatja, meghatározza a női jóga gyakorlatait és energetikáját. Minden esetben menstruációs ciklusunknak megfelelően jógázunk, odafigyelve testünk jelzéseire és megfigyelve a gyakorlatok hatásait. Kapcsolódunk női kreativitásunk és teremtő erőnk székhelyéhez, méhünkhöz.

A női jóga a női test számára lett megalkotva: harmonizálja a hormonrendszer működését, finoman masszírozza a női szerveket, így nyújtva megoldást akár a fájdalmas női menstruációra, akár hormonzavarra vagy vélt terméketlenségre. Mindemellett megtanít arra, hogyan fogadd el a testedet, hogyan add meg neki a női jóga által az odafigyelést, és hogyan fejleszd azt odafigyelve saját határaidra.

Csoportos női jóga óráimon és egyéni jógaterápiás foglalkozásaimon az a célom, hogy találkozz a benned élő Nővel, elfogadd és szeresd őt… önmagáért. Kortól függetlenül kapcsolódj saját ciklusodhoz, megtanulj vele együtt lélegezni, áramlani és meglátni az abban rejlő lehetőséget.

Mottóm:

„Ha arra van szükség, a nők kék eget festenek a börtönfalakra. Ha elégett a gombolyag, még többet sodornak. Ha elpusztult a termés, rögtön újra vetnek. Ha nincs ajtó, ők rajzolnak egyet, kinyitják, s új útra lépnek, új életbe fognak. A nők kitartanak és diadalmaskodnak, ahogyan az ősi természet is kitart és diadalmaskodik… mert az ősi természet ígérete szerint a tél után mindig tavasz jön.”

Clarissa Pinkola Estés: Farkasokkal futó asszonyok

Szeretettel várlak!

Elérhetőségünk

Lótusz Fénye Egyesület


Telefon:  06-30/294-57-05


Adószám:  18621185-1-42