Főoldal Galéria Aktualitások, órarend Oktatóink Partnereink

Kismama jóga

A várandósság egy Nő életének legkülönlegesebb időszaka. Mindenki másképpen éli meg, máshogyan fogadja, más utakat jár be ebben a 10 holdhónapban. A megélés nemcsak egyénenként, de várandósságonként is változik, hiszen mindegyik érkező lelkecske más-más energetikát, megoldandó feladatokat hoz nekünk. Ezt én magam is megtapasztaltam: teljesen más lelki- és fizikai állapotban töltöttem a kismamaságomat a kisfiammal és másban a kislányommal.

Amikor kismamákkal foglalkozom, a célom éppen ezért az, hogy közösen megtaláljuk, mi az, ami egyaránt jól esik a babának és a leendő anyának. A jóga abban segít, hogy megérkezzünk vagy visszataláljuk a bennünk lévő egységhez. A kismamajóga így teszi kiegyensúlyozottabbá, könnyebbé az áldott állapotot. Kapcsolódunk Gaiahoz, a Földanyához, hiszen ő maga az Élet, a teremtés. Könnyed, áramló mozdulatokkal dolgozunk. Lágy zenére mozdul együtt Anya és méhében gyermeke.

Ízület- és mirigytisztító gyakorlatokkal mozgatjuk át a kismama egész testét. Hangsúlyosak a nyitások, hiszen a térteremtés időszaka ez. A nyújtásokkal óvatosan bánunk, fokozottan tartjuk be az ahimsza, azaz a nemártás jógikus elvét. Amennyiben a kismamának jól esik, nem maradhatnak el az állóképességet, fizikai erőnlétet fokozó vagy akár dinamikus jógagyakorlatok sem.

Mindent a baba és a mama alakítanak, a foglalkozás során folyamatos a babára figyelés, a kapcsolatteremtés és a pozitív érzések, gondolatok áramoltatása az új élet felé. Az órák végén hangtálas relaxáció segíti a jógagyakorlatok hatásainak beépülését, fokozza az ellazulást, elhozza a megérkezést a csendünkbe. Ebben rejlik a kismama jóga ereje és békéje.

Ha áldott állapotban vagy, és mindezek alapján kedvet kaptál a kismama jógához, szeretettel várlak kismama óráimon vagy egyéni kismama jógaterápiás foglalkozásaimon!

Elérhetőségünk

Lótusz Fénye Egyesület


Telefon:  06-30/294-57-05


Adószám:  18621185-1-42